blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG wellbi
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
wellbi



Moje herné JA - časť prvá
pridal wellbi 26.7. 2013 o 3:44



Hry sú celkom moderná , ale pritom veľmi nebezpečná zábava .Nehovorím to ako rodič , hry sú vo väčšine prípadov zdravé , podporujú logické myslenie , a ked nie, tak aspoň vytrénujú vaše reakcie .

Možno si hovoríte čo má toto spoločné s mojim herným JA , no lepší úvod by ani Spilberg lepšie nenapísal.

Hry hrajem od roku 2003 .V riadkoch pod úvodom na vás vychrlim celú moju hernú históriu .Budem písať po častiach , v každej časti napíšem 5 hier ktoré som hrával , teda od roku 2003 až po dnešok , neviem koľko to bude častí , ale preto že hry hrajem celkom 10 rokov , môj zoznam je dosť dlhý začína PSX , a končí u PS3jky , no prídu aj platformy ako WII , či Xbox . Pustme sa dotoho .

 

Éra PSXu

 

1.Bloody Roar 

 

Ano moja prvá hra , bloody roar , bola celkom obstojná bojovka , z ktorej si pametám len že sa mlátili 2ja krokodíly v aréne . K tejto hre som sa dostal ako  6 ročný v roku 2003 na PSXu , ktorý dostal môj o 10 rokov starší brat Karol . V tedy som sa o hry vôbec nezaújmal , a hral som sa viac s hračkami , alebo chodil von . 

Chcel som mať všade zo sebov brata Karola , no on asi vtedy prežíval svoje najkrajšie hráčske momenty , nikdy v tej dobe skoro nešiel dobrovolne von , furt len sedel , hral nejakú blbosť na PSXe , a celá rodina sa mu čudovala . To ešte nevedeli koľko hier ešte mne , a bratovy pokúpia , možno by si za výslednú sumu mohli nové auto kúpiť .

 

 

2.Need for Speed III : Hot Pursuit

 

Možno vás mladších zmetiem , ale nehovorím o hre z roku 2010 , ale o hre z roku 1998 , ktorú som začal hrávať keď som išiel do školy , o rok neskorej . Už som hrám viacej rozumel , aj si zvykol na všade prítomné zabíjanie , lebo namiesto večerníčka som mal každý večer pustenú dávku Metal Gear Solida . 

Zo začiatku som ani nevedel čo si kupujem , lebo ideme po tržnici , a pár chlapcov rýchlo predáva disk na ktorých sú autá . Ja , čo som nevedel v tej dobe ešte poriadne čítať , som si myslel , že je to DVDčko v tej dobe populárnej Kobry 11 , tak som to kúpil za 95 korún . V tedy bol našim jediním DVDčkom spominaný PSX , otvoril som mechaniku , vložil disk , a spustila sa doškrkaná hra . Hru som zapol , začala sa nahánačkou s políciou a rýchlim tutoriálom . Neviem či ten tutoriál bol tak dobrý , alebo či hra bola tak jednoduchá , no ako videoherný panic , som sa do hry za 10 minút dostal . Hru som si užil , neviem koľko som ju hral , no neskorej som ju omylom zlomil , keď som si na nu sadol . Na hru si spomínam , že bola asi najlepším Need for Speed v sérii . Nepotrebovala k tomu Frosbite Engine 3 , nepotrebovala 16x AA , nepotrebovala motion blur , stačila jej atmosféra , a pocit z jazdenia , a vtedy jej stačila aj grafika .V tej dobe EA ešte za niečo stála , a nepraktikovala fanboy brainwashing .Zlaté časy.

 

 

3.Gran Turismo 2

Gran Turismo hrávam dodnes či už 5ťku , moc sa tam toho nezmenilo , stále sa zlepšovala grafika , interface, čiastočne fyzika .V tej dobe mala hra skoro fotorealistickú grafiku , tiež takmer reálnu fyziku .

V tej dobe , si brat už začal šetriť na PS2jku , lebo bola drahá , a rodičia neboli moc k hrám naklonení .

Na slovensku fičala ešte stále PSXka , pár veteránov v Dubodiely ešte hrá stárého Tekkena 3jku , a baví ich to dodnes .Ja som u Gran Turisma prežíval herné orgie , či už po hratelnosti , alebo po grafike , moja babka si myslela že pozerám Formulu1 či čo . K tej hre bol dokonca aj lacný plastový volant , za 180 korún , takže som mal o zážitok postarané . To čo stojí dneska klobúčik do F2P hry , v tej dobe som mohol kúpiť plnohodnotné príslušenstvo do hry . Nostaliga .

 

 

4.Resident Evil 2

K tejto hre ma dostal môj brat . Cez den som hral poctivo závodníka , a cez noc som trénoval s bratom zabíjanie kadejakých mutantov . Bál som sa strašne , bol som 7 ročný chlapec , chodiaci do školy .

Raz nás prichytila mama a vtedy zobrala celé PSX a hodila ho z okna .Metal Gear Solida , čo hral môj brat jej nevadilo , lebo to brala ako akciu v podobe Kobry 11 , no podla nej satanistický Resident Evil 2 , o ktorom ani nevedela že DVDčko máme doma , ju velmi nahneval .Naneštastie v tej dobe už pomaly končil servis pre PSXko , a zachovalejšie PSX sa zhánali extrémne tažko .PSX išlo do smetia , hry brat popredával v tržnici každú po 100 korunách , a začalo sa šetriť na PS2jku , ktorá v tej dobe prinisla výkonný processor , a dokonca 32mb RAM ! .Samozrejme na vianoce toho roku sme dostali PS2jku , a búchalo šampanské , mame sme vysvetlili , že hry niesú zlé , a v hre niesu pentagramy , hákové kríže , a iné blbosti , a že môže kludne spať . Od vtedy začala brutálnejšia éra mojej vyrtuálnej zábavi .

 

 

Éra PS2jky

 

5.Devil May Cry

 

Jaj toto bola podľa mna vynikajúca sekačka , s ktorou som mal menšie problémy a viac ju hral ako strielačku . Preto že mal Dante nekonečno nábojov , no nepriatelia boli rýchly a musel som použiť aj čepele a iné zbrane . Hra bola celkom brutálna , lebo keď unás bola babka , tak sa trošku vygrcala mame na sedačku , a povedala že je to satanovina , no mama už začala ignorovať čo hrajeme . Hru sme zadarmo dostali k PS2jke , a boli sme za to radi , lebo PS2jka stála vtedy ako nové auto , a peniaze na hry ... už neboli . Dakujem v tej dobe ešte poctivému Tesku za to . 

 

 

Toto bola moja petica prvých hier čo som hral . Dalšia časť bude celá o PS2jke , a hrách ako napr GTA , mortal kombat , alebo Shadow of Colossus , hra ktorú môže prekonať len Last Guardian . Toto písanie je plné nostalgie , no čo je horšie aj gramatických chýb , čo som písal tak čo slovo to sekunda , a na chyby sa nedajú tak rýchlo opravovať . Samozrejme keď sa vám článok páčil zanechajte komentár .

Na otázky ale budem odpovedať prostredníctvom správ , vďaka BANU . 

 

 

Chcem aj podakovať bratovy Karolovy za to , že ma priviedol k hrám , lepšie ako sa hrať s 



Prístupov 5411
Kvalita článku
(80%) hlasov 7

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Prečo Wellbi na sectore zomrel
[ 2.3.2014] (príspevkov 13)
Xbox360 - nikdy viac
[ 21.9.2013] (príspevkov 9)
Moje herné JA - časť prvá
[ 26.7.2013] (príspevkov 10)
Recenzia Horaljek z teska
[ 6.6.2013] (príspevkov 13)
Najlepšie traileri všetkých čias
[ 3.9.2011] (príspevkov 29)
Naša rodina 8-finále?
[ 2.9.2011] (príspevkov 5)
Dovolenka č. 2
[ 21.6.2011] (príspevkov 12)
Naša rodina 7 - pomarančová skúška
[ 19.6.2011] (príspevkov 9)
Dovolenka
[ 18.6.2011] (príspevkov 9)
Death note
[ 29.5.2011] (príspevkov 22)